- Monday, December 11 2017 @ 11:23 pm CET
-
- Autor:
- mloki
-
- Odsłon
- 42
Witam
Wspomniałem już o pierogach z kapustą i grzybami. Było to przy okazji przepisu na barszcz czerwony z uszkami. Wiem z uszkami jest wiele zachodu. Są takie małe fajne i pyszne. Ale nie oszukujmy się jest z nimi wiele zachodu są takie malusieńkie. Robi się je i robi a jest ich zaledwie kilka. Dlatego dobrą alternatywa są normalne pierogi z kapustą i grzybami. Nie żebym polecał zamianę. Jednak 12 potraw powiedzmy sobie to nieco sporo na 1 osobę do roboty (za zwyczaj robi to moja żona - ja mam inne "ciekawsze" zajęcia jak zresztą większość facetów) właśnie dla tego polecam pierogi. Też jest sporo zabawy ale idzie to wyraźnie sprawniej i szybciej.
W dalszej części przepis:
- Komentarze (0)
- Powiadomienia zwrotne (0)
- Tuesday, December 05 2017 @ 08:10 am CET
-
- Autor:
- mloki
-
- Odsłon
- 15
Witam
Choć podałem przepis na pierogi. To wydaje mi się że jeden nie wystarczy. Każdy z nas próbuje co najmniej kilku przepisów i wybiera dla siebie samego ten który mu najbardziej odpowiada. W tym wypadku podaje kolejny przepis na ciasto do wyrobu pierogów. Mam nadzieje, że okaże się pomocny.
Zapraszam do lektury:
- Komentarze (0)
- Powiadomienia zwrotne (0)
- Monday, December 04 2017 @ 09:45 am CET
-
- Autor:
- mloki
-
- Odsłon
- 16
Witam
Wielu osobą robienie pierogów nastręcza problemów. Jeden z istotnych to problem z ciastem do pierogów. Okazuje się że, jest wiele przepisów na ciasto: jedne lepsze, inne nieco mniej dobre. Wszystko zależy od przyzwyczajenia i gustu robiącego pierogi. Choć raczej nie od gustu tego kto przygotowuje pierożki, lecz od osoby jej smakującej. Dla pochlebnej opinii jesteśmy w stanie wykonać pracę nużąca i długą, by osoba dla której są owe przysmaki była zadowolona i szczęśliwa.
Poniżej podam pierwszy z przepisów na ciasto do pierogów. Ten przepis jako pierwszy trenowała moja małżonka. Pochodzi od jej babci z tego co pamiętam, a odnalazłem go w jej zapiskach.
- Komentarze (0)
- Powiadomienia zwrotne (0)